Vår kjære ambassadør, Morten Christensen kom akkurat hjem fra alpene for å redde båten sin ved kaia i Bodø. Etter en rask redningsoperasjon kom han ned igjen til storbyen for å fortelle røverhistorier, samt bidra med innspill for neste års skimodeller. Vi stilte ham derfor noen velvalgte spørsmål.

 

Hvem er Morten Christensen?

Ski, seil og klatrelassis fra Drammen. Lærte en gang at veien til rikdom ikke nødvendigvis var høy inntekt, men heller få utgifter, og har vel levd etter den modellen noen år

 

Hvordan har vinteren vært så langt?

Tok litt tid før vinteren i alpene kom i gang, og da den gjorde det måtte jeg hjem. Men fikk da et par måneder i alpene. Ski er gøy så kan’ke klage. Første skidagen i år var vel i Jostedalen på overraskende bra føre 2. November. Neste tur var Bjorli på ikke fullt så bra føre. Lett å se tilbake med Sjogg.no skidag-registrering. Anbefales!

 

 

Bilde – Morten i vor Arlberg, Østerrike. Foto: Marc Hartinger

 

Alpene 2017. Hvordan og hvor har du bodd, reist og levd?

Oppgradert kassebilen med varmer, så jeg har reist på første klasse. Ski in, ski out som dem sier. Fulgt snøen, så før jul ble det Italia og deretter Østerrike når snøen meldte seg der på nyåret. På tur hjem fra alpene pleide jeg alltid å bli stoppa i tollen fordi den gamle bilen min så rimelig suspekt ut. Denne gangen hadde jeg ny bil (Transporter med høyt tak, red.anm), og tenkte at det skulle gå rimelig greit inn i Norge etter å ha kjørt av danskebåten i Larvik. Der tok jeg feil. Tolleren var rimelig frekk. Siden jeg hadde kjørt aleine i ett strekk fra alpene var jeg passe groggy og frekk tilbake. Ble dermed belønna med et solid kvarter på enerom mens bilen ble gjennomsøkt. Bikkja fikk snerten av svettelukt og tåfis, og måtte kle meg helt naken og frykta en stund det verste. Ble heldigvis bare bedt om å løfte på «utstyret». De fant pent lite annet enn ski i bilen denne gangen også (klarte nesten å selge et par ski til han ene tolleren). Tollerne er i hvert fall på om dagen, og det er jo bra selv om jeg ikke er spesielt fan av overformynderi.

 

Klimaendringer. Dine tanker om forhold før og nå?

Trump avlyste klimaendringene, så det tror jeg ordner seg. Nei, det er definitivt noe som skjer om dagen, uansett hvilket ståsted man har.

 

Planer for resten av skisesongen?

Hopper straks i en båt og fortsetter skivinteren langs Nord-Norges fjellkyst. Ser fram til det! Følg med på rx2.no utover vinteren for sporadiske oppdateringer

Bilder: Marc Hartinger

Leave a Reply