News

Apex – Èn nordisk ski til hele bakken

By 18. January 2017January 19th, 2017No Comments

Apex

Apex er latin for “summit” eller “topp”.

Tanken var å lage den ultimate all-mountain-skien for nordisk bakkekjøring, og med ideelle egenskaper til utenfor preparert løype; hele sesongen.

Skien har sandwich-konstruksjon med gjennomgående trekjerne av bøk, glassfiberstrenger og dobbel titanalplate. Med andre ord; en solid og fartsstabil ski med torsjonsstivhet og demping. Resultatet er mye skiglede!

Stadig flere har etterspurt ski i segmentet mellom bakkeski og frikjøringsski. Også innenfor topptur har ski i denne bredden blitt stadig mer populær. Ikke så rart, når stadig flere ønsker èn ski til alt. Lynx, som er vår toppturski i denne bredden, har nemlig vært i samme støpeform som Apex.

 

Vi etterstreber at så mange som mulig skal få testet skiene våre. Derfor er vi ofte på skidemoer i ulike skisentere. Hver eneste gang er Apex en favoritt! Vinteren så langt har vist oss at det er et større marked for denne skien enn vi turte å håpe på. Det kan være fordi erfarne skikjørere liker fartsstabiliteten og den jevne svingradien. Eller det kan være fordi skien lar mer uerfarne skikjørere få kjenne på hvor trygg og pålitelig den føles både i og utenfor preparerte løyper.

Sigurd Løvfall, med solid erfaring fra både telemark og fast hel bruker denne skien. Både til dager med god snø, og ikke minst til alle de skidagene med ujevne forhold.

Ski Profile

All our freeride and touring models have a combination of an elliptical tip rocker or early rise tip and centre camber. This gives the skis outstanding performance in powder combined with response and stability on various snow conditions.

1 – Elliptical Front Rocker

The front rocker profile follows an elliptical shape, which gives less resistance, better flex pattern and more contact surface

2 – Centre Camber

Camber gives the ski response and better performance in all kinds of snow conditions

Leave a Reply